Omáčka:
• 2 strúčiky cesnaku
• 1,5 cm kus zázvoru
• 2 PL tahini
• 4 PL sójovej omáčky
• 150 ml pomarančovej šťavy
• Korenie, soľ
Zelenina:
• 1 šalotka
• 150 g šampiňónov
• 1 červená paprika
• ½ cukety
• ½ baklažánu
• 2 hrste baby špenátu
Postup:
Ingrediencie na omáčku jednoducho rozmixujeme dohladka. Na troške oleja orestujeme nakrájanú cibuľku, pridáme nakrájané šampiňóny a papriku na pásiky. Pár minút podusíme (podľa potreby podlejeme trochou vody alebo pomarančovej šťavy). Pridáme na pásiky nakrájanú cuketu a baklažán, prilejeme omáčku a podusíme domäkka (dokopy by dusenie zeleniny nemalo trvať viac ako 10 min pretože nám príliš zmäkne, cieľom je aby zelenina ostala jemne chrumkavá). Na záver pridáme špenát a necháme ho spariť kým nezmäkne. Zeleninu podávame s ryžou.