Šťavnaté cícerové burgre s baklažánom

·         1 konzerva cíceru

·         1 menší baklažán (250g)

·         1-2 PL oleja

·         Cca 150 ml vody

·         30 g vločiek

·         1 PL paradajkového pretlaku

·         2 PL sójovej omáčky

·         1 PL citrónovej šťavy

 

·         ½ čl papriky

·         ½ čl rímskej rasce

·         1 čl nastrúhaného zázvoru

·         1 strúčik cesnaku

·         1 čl kokosového cukru

·         Čerstvý koriander

·         Korenie, soľ

·         Trošku oleja

 

 

Postup: Baklažán nakrájame na kocky, pokvapkáme trochou oleja a primiešame sójovú omáčku a dáme zapiecť do rúry na cca 20 min na 180°C (kým nezmäkne). Ak sa vám nechce zapekať stačí ho podusiť na panvici (pod pokrievkou) na troške oleja so sójovou omáčkou (podľa potreby prilejeme trošku vody). Zatiaľ si scedíme cícer a dobre prepláchneme. Cícer popučíme, nemixujeme, aby zostali väčšie kúsky. Ak je baklažán mäkký vložíme ho do mixéra spolu s ostatnými ingredienciami (voda, pretlak, vločky, koreniny, zázvor, cesnak, cukor, koriander, korenie a soľ). Množstvo koriandru je na vás (my sme použili asi 3 stonky). Hotovú zmes dobre premiešame s cícerom. Odoberáme približne rovnaké množstvá, ktoré ukladáme na papier na pečenie, vyformujeme placky a pečieme na 200°C asi 25 min. Prípadne môžete burgre vyprážať na panvici s troškou oleja.

Hotové burgre môžete podávať v celozrnnej tortille, žemli, s ryžou alebo so zeleninovým šalátom a obľúbenou omáčkou alebo dressingom. My sme použili domáci jogurtový dressing ( 1 biely jogurt, 2 čl tahiny, 2 pl sójovej omáčky, 1 čl horčice, citrónová šťava a čerstvý koriander podľa chuti).

Komentáre