Na dip:
· 1 veľká mäsitá červená paprika · 1 strúčik cesnaku · 1-2 PL olivového oleja · 30 g mandlí · Šťava z ½ citróna · soľ
|
Miska: · Uvarená quinoa · Olivy · Paradajky · Mladý špenát alebo kel · Uhorka alebo cuketa · Feta syr · Čerstvé bylinky
|
Postup: Papriku dáme upiecť na 30 min na 200°C. Mandle zalejeme vriacou vodou a necháme ich zmäknúť kým sa paprika pečie. Po dopečení mandle scedíme a jednoducho všetky ingrediencie zmiešame v mixéri. Podľa želanej konzistencie pridávame olivový olej.
Pripravíme grécku misku. Naservírujeme vybranú zeleninu, môžeme použiť surovú alebo pečenú. My sme použili surový baby špenát, cherry paradajky, olivy a pečenú cuketu. Pridáme fetu, bylinky pripadne červenú cibuľku a avokádo a podávame s dipom.
Dobrú chuť 🙂