Rád by som Vám odporučil jeden veľmi jednoduchý recept na podporu trávenia a naštartovanie metabolizmu. Recept vychádza z ajurvédskej tradície a podporuje tráviaci oheň – agni. Agni, alebo po našom tráviace enzýmy umožňujú lepšie strávenie pokrmu a vstrebávanie živín. Je to určite lepšia voľba ako liek s tráviacimi enzýmami, pretože ten bráni vylučovaniu enzýmov, ktoré sú telu vlastné. Prirodzene tak obnovíte tok energie v tráviacom trakte a čuduj sa svete, pôjde to aj bez umelých doplnkov s nemalým rabatom:)
Budeme potrebovať:
Rozpusťte soľ v lyžici vody. Nadrvte feniklové semienka a opatrne ich asi 2 minúty restujte na strednom ohni, potom ich pokvapkajte slanou vodou a za stáleho miešania orestujte do sucha. Vychladené nasypte do vzduchotesnej nádoby. Ostatné druhy semienok tiež krátko orestujte každé zvlášť, rozdrvte ich, nasypte do nádobky s feniklom a premiešajte. Nádobku nechávame dobre uzavretú.
Užívanie: 1 malá lyžička po jedle
Ak ste niekto bol v kvalitnej ajurvédskej reštaurácii, určite ste po jedle podobnú fajnotu dostali. Osvieži to dych a zlepší trávenie, takže ak ste to trochu prehnali, uvoľní to pocity ťažoby oveľa rýchlejšie. Neznamená to však, že od teraz sa budete obžierať ako slony:) Aby zostalo všetko v harmónii od stola sa má odchádzať polosýty – nuž zamyslime sa:)