Grécka miska s dipom z pečenej papriky

Na dip:

·         1 veľká mäsitá červená paprika

·         1 strúčik cesnaku

·         1-2 PL olivového oleja

·         30 g mandlí

·         Šťava z ½ citróna

·         soľ

 

 

Miska:

·         Uvarená quinoa

·         Olivy

·         Paradajky

·         Mladý špenát alebo kel

·         Uhorka alebo cuketa

·         Feta syr

·         Čerstvé bylinky

 

Postup: Papriku dáme upiecť na 30 min na 200°C. Mandle zalejeme vriacou vodou a necháme ich zmäknúť kým sa paprika pečie. Po dopečení mandle scedíme a jednoducho všetky ingrediencie zmiešame v mixéri. Podľa želanej konzistencie pridávame olivový olej.

Pripravíme grécku misku. Naservírujeme vybranú zeleninu, môžeme použiť surovú alebo pečenú. My sme použili surový baby špenát, cherry paradajky, olivy a pečenú cuketu. Pridáme fetu, bylinky pripadne červenú cibuľku a avokádo a podávame s dipom.

Dobrú chuť 🙂

Komentáre